Fondul de ten

Dupa ce am parcurs cu atentie acesti trei pasi anteriori ajungem la FONDUL DE TEN care are rolul de a uniformiza tenul si pentru a alege corect fondul de ten trebuie sa stim ce tip de ten avem.

- Pentru un ten uscat atunci cand pielea este matura, fara emolienti, mai putin elastica rareori cu acne, dar cu pori mici – acest ten are nevoie de un fond de ten hidratant care sa contina emolienti si antioxidanti – pentru aceasta vom folosi un fond de ten hidratant si pigmentat, FONDUL DE TEN LICHID, FONDUL DE TEN CREMA, FONDUL DE TEN SPUMA,
- Pentru un ten normal care are acnee putina sau deloc, pori medii, textura catifelata si uniforma emanand o culoare sanatoasa – vom folosi pun fond de ten cu PH neutru care poate fi LICHID , FOND DE TEN CREMA, FOND DE TEN CREMA CU AMESTEC DE PUDRA, FOND DE TEN BATON, FOND DE TEN SPUMA,
- Pentru un ten gras care este predispus la puncte negre, cu pori mari, o piele care luceste mereu, prezinta acne, dar totusi cu riduri putine si foarte elastic – atunci vom cauta produse cu formule nongrase si sa contina substante care absorb sebumul – fondul de ten potrivit este FONDUL DE TEN CREMA CU AMESTEC DE PUDRA, FONDUL DE TEN LICHID NONGRAS, FONDUL DE TEN PE BAZA DE APA, FONDUL DE TEN SPUMA.
- Pentru tenul sensibil cu zone iritate si uscate, predispus la rozacee, piele subtire si delicate – are nevoie de produse hipoalergice, inodore, cu formule hidratante si cu factori de protective solara – fondul de ten potrivit este FONDUL DE TEN LICHID pe baza de apa, FONDUL DE TEN SPUMA, CREME HIDRATANTE PIGMENTATE
- Pentru feţele tinere se recomanda ca si fond de ten PUDRA COMPACTA pentru a lasa porii sa respire si care se aplica cu un buretel umed pentru o acoperire complete, iar aplicat cu o pensula ofera o acoperire mai usoara,
- Pentru o piele matura se poate folosi FONDUL DE TEN SPUMA
Culoarea fondului de ten este foarte importanta si trebuie aleasa in functie de tonalitatea tenului fiecareia, acest lucru se verifica la incheietura mainii in interior pentru ca aceasta e zona care nu se bronzeaza aproape niciodata, iar pielea este la fel de subtire ca pe fata, nuanta acele zone poate fi considerata nuanta tenului atunci cand nu suntem bronzate si in acest caz putem achizitiona doua fonduri de ten o nuanta asemanatoare nuantei din zona incheieturii mainii, iar cealalta nuanta asemanatoare cu zona bronzata a pielii si astfel combinand cele doua nuante rezulta nuanta perfecta pentru tenul nostru. Pe parcursul unui an ajungem sa combinam cele doua nuante in functie de cat suntem de bronzate sa folosim mai mult sau mai putin din nuanta mai inchisa sau pentru perioada de iarna sa folosim mai mult nuanta deschisa si astfel vom acoperii cu doua tuburi de fond de ten un an intreg sau chiar mai mult si sa complectam doar nuanta care consuma mai repede.
Pregatirea fetei si aplicarea unui fond de ten corespunzator tipului de ten sunt cei mai important pasi ai machiajului, investitia cea mai mare trebuie sa o faceti intr-un fond de ten de foarte buna calitate si care sa vi se potriveasca pentru a nu lasa impresia de masca dupa aplicarea lui.
Fondul de ten se aplica cu pensula care este din par sintetic sau cu buretelul dupa care se tapoteaza usor cu un buretel uscat si curat pentru a lua surplusul si pentru a uniformiza eventualele dungi formate dupa intinderea fondului de ten. Fondul de ten se aplica si pe pleoape, dar fara a lasa surplus, acest lucru se face prin tapotarea cu un buretel sau cu varful degetelor.
Daca zona de sub ochi nu s-a estompat dupa aplicarea neutralizatorului sau corectorului si a fondului de ten si inca se mai vad cercanele atunci peste fondul de ten se mai aplica un corector cu un ton mai deschis decat fondul de ten sau sa fie asemanatoare cu zona interioara a incheieturii mainii, asa cum am explicat mai devreme.
Pentru o fixare de durata a fondului de ten dupa ce l-am aplicat si l-am uniformizat prin tapotare cu buretelul, aplicam cu o pensula mare pudra TRANSLUCENT POWDER 20 gr . Pudra se aplica si pe pleoape acolo unde am aplicat fondul de ten si am luat surplusul si am uniformizat suprafata. Pudra pe care trebuie sa o folositi trebuie sa fie extreme de fina pentru a avea un aspect catifelat, pudra pulbere mai putin fina va da un spect mai aspru, cu cat pudra este mai fina cu atat ea este de foarte buna calitate. Pudra pulbere contine mai multi compusi care absorb grasimile.
Pudra compacta se foloseste pentru conturarea fetei, dar si pentru efect de extra-acoperire peste fondul de ten si in functie de efectul dorit se poate aplica in mai multe moduri: * pentru o semiacoperire si foloseste o pensula sau un POWDERPUFF BLACK MEDIUM prin tapotare usoara, * pentru o acoperire mai mare si de durata se aplica cu un buretel umed. Pudra compacta este recomandat pentru tenul gras si atunci cand calatoriti.
Pentru fondurile de ten care au in compozitie pudra nu mai este necesara fixarea lui la final cu pudra decat daca se doreste o fixare mai mare, dar aveti grja sa nu exagerat cu pudra pentru a nu se forma o masca pe suprafata fetel.

This entry was posted in ORA DE MAKE-UP. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns